• гр. София, кв. „Драгалевци” 1415, ул. „Бела Дона”, №1
  • Телефон: 02/ 967-1186, факс: 02/ 967-1181
  • vlevski_50ou@mail.bg

Днес 13.02.2018г. в 50.ОУ беше представен „Урок по родолюбие с Левски и Ботев“. Водещ на урока бе режисьорът и актьор Искрен Красимиров, прочул се в образа на Христо Ботев, и пресъздал още Захарий Стоянов и Дженуариъс Макгахан. Урокът протече по следния начин: Искрен Красимиров откри урока и представи първия герой: Васил Левски. Последва откъс от новия филм за Левски –„ЛЪВСКИЙ: Европеец в Българско“. След филмовата част Красимиров презентира Христо Ботев и кратка компилация от филмите за Ботев на „НЕзабравимата България“. Следваха откъси от филмите за Иван Вазов, Захарий Стоянов, баба Илийца, дядо Йоцо, Софроний Врачански, Паисий Хилендарски, Цар Борис III и Алеко Константинов. Урокът бе придружен и с кратък поетичен рецитал от актьора Симеон Владов в ролята на Васил Левски за героите от книгите на Красимир Стефанов „Моят Левски“ и „Моят Ботев“ и кратка викторина, като позналите верните отговори получиха подарък – диск с филмите на „Незабравимата България“ или една от книгите за героите. Продължителността на иновативния урок бе точно един учебен час. За учениците и техните учители това беше един незабравим празник!

  • Начало
  • Днес 13.02.2018г. в 50.ОУ беше представен „Урок по родолюбие с Левски и Ботев“. Водещ на урока бе режисьорът и актьор Искрен Красимиров, прочул се в образа на Христо Ботев, и пресъздал още Захарий Стоянов и Дженуариъс Макгахан. Урокът протече по следния начин: Искрен Красимиров откри урока и представи първия герой: Васил Левски. Последва откъс от новия филм за Левски –„ЛЪВСКИЙ: Европеец в Българско“. След филмовата част Красимиров презентира Христо Ботев и кратка компилация от филмите за Ботев на „НЕзабравимата България“. Следваха откъси от филмите за Иван Вазов, Захарий Стоянов, баба Илийца, дядо Йоцо, Софроний Врачански, Паисий Хилендарски, Цар Борис III и Алеко Константинов. Урокът бе придружен и с кратък поетичен рецитал от актьора Симеон Владов в ролята на Васил Левски за героите от книгите на Красимир Стефанов „Моят Левски“ и „Моят Ботев“ и кратка викторина, като позналите верните отговори получиха подарък – диск с филмите на „Незабравимата България“ или една от книгите за героите. Продължителността на иновативния урок бе точно един учебен час. За учениците и техните учители това беше един незабравим празник!

Галерия - Днес 13.02.2018г. в 50.ОУ беше представен „Урок по родолюбие с Левски и Ботев“. Водещ на урока бе режисьорът и актьор Искрен Красимиров, прочул се в образа на Христо Ботев, и пресъздал още Захарий Стоянов и Дженуариъс Макгахан. Урокът протече по следния начин: Искрен Красимиров откри урока и представи първия герой: Васил Левски. Последва откъс от новия филм за Левски –„ЛЪВСКИЙ: Европеец в Българско“. След филмовата част Красимиров презентира Христо Ботев и кратка компилация от филмите за Ботев на „НЕзабравимата България“. Следваха откъси от филмите за Иван Вазов, Захарий Стоянов, баба Илийца, дядо Йоцо, Софроний Врачански, Паисий Хилендарски, Цар Борис III и Алеко Константинов. Урокът бе придружен и с кратък поетичен рецитал от актьора Симеон Владов в ролята на Васил Левски за героите от книгите на Красимир Стефанов „Моят Левски“ и „Моят Ботев“ и кратка викторина, като позналите верните отговори получиха подарък – диск с филмите на „Незабравимата България“ или една от книгите за героите. Продължителността на иновативния урок бе точно един учебен час. За учениците и техните учители това беше един незабравим празник!