• гр. София, кв. „Драгалевци” 1415, ул. „Бела Дона”, №1
  • Телефон: 02/ 967-1186, факс: 02/ 967-1181
  • vlevski_50ou@mail.bg

Юбилей

Юбилей

50 ОУ “Васил Левски” празнува своя 185 – годишен юбилей

С почит към миналото и грижа за бъдещето

        185 години почти два века история, белязала дните на учебната 2015/2016 година в 50 ОУ “Васил Левски.” Юбилейна година, подчертаваща отговорността пред поколения драгалевчани свързали съдбата си с училището, което изпълва ежедневието на ученици и учители по неповторим начин.
       Недалеч от центъра на София, сгушено в пазвите на Витоша, се намира най-старото училище в България! Хиляди ученици и десетки учители със свои мечти и истории са минали  и оставили частица от своя живот.
185 години училището е част от историята на българското образование!
185 години просветителски традиции!
       Време достатъчно, за да може един храм на знанието да докаже своята значимост и своето достойно място в живота и съдбите на драгалевчани.
Училище с минало, богато на спомени!
Училище с настояще, изпълнено с предизвикателства!
Училище с бъдеще, защото бъдещето расте в него!
      Днес посрещаме празника в слънчева и уютна сграда, в която се раждат много нови идеи и дръзки мечти, под ръководството на 23 учители, които носят възрожденска любов към своята отговорна професия! Защото там, където има успех е учителят! Той ни дарява с истината за други светове и така, както сеяча, хвърля семето на надеждата!
     Учител с богат опит, човек с авторитет, ръководител с широк замах, това е дългогодишният директор на 50 ОУ “Васил Левски” – Йордан Калчев. Той също е бивш възпитаник на училището, завърнал се в него, за да осъществи мечтите си – да превърне своето училище в модел на съвременно и модерно училище, с общообразователна подготовка, съчетана с активен спорт, туризъм, компютърна и езикова компетентност.
    Стотици талантливи и будни деца на Драгаревци са тръгнали от класните стаи на 50 ОУ “Васил Левски” към примамливите простори на науката. Гордост за обществото ни са видни столични лекари, архитекти, научни работници, инженери, икономисти, творци на изкуството, спортисти.
    Мнозина от тях разнасят славата на България по света, а някои са се посветили на учителската професия и работят всеотдайно и сърцато в родното училище!
     Днес традициите и иновациите в 50 ОУ вървят ръка за ръка. Изградени са два нови компютърни кабинета с терминални станции. Всички класни стаи са оборудвани с интерактивни дъски и мултимедия. Училищната сграда е санирана, има отлични условия за спорт в просторния физкултурен салон.
       Сега, когато 50 ОУ “Васил Левски” празнува своята почти двувековна годишнина, сърцата на всички нас – учители, ученици и родители се изпълват с гордост, че сме частица от неговата история! А след нашите стъпки, ще отъпкват пътеката, децата и внуците ни, защото да си част от голямата общност на любимото училище е високо признание и отговорност! Нека носим достойно тази чест!