• гр. София, кв. „Драгалевци” 1415, ул. „Бела Дона” №1
 • Телефон: 02/ 967-1186, факс: 02/ 967-1181
 • vlevski_50ou@mail.bg

Новини

Последни Новини
 • Ден на Земята във 2Б клас
  Ден на Земята във 2Б клас

  Гостува ни планинският водач и спасител Евгени Йорданов. Научаваме кога и от кого е основан БТС, интересни неща за работата на планинския водач, факти за планините и върховете в България и по света, как да се подготвим за преход в планината, как да пазим природата. Изключително интересна и вълнуваща среща! Благодарим! И нашето послание е: “Стъпвайте леко по Земята! Помнете, че не я притежаваме, а и принадлежим!”

  Април 22
 • LED осветление в училището
  LED осветление в училището

  Благодарение на инициативността на Училищното настоятелство и отзивчиви спонсори 50.ОУ последва светодиодната революция - осветлението в цялото училище е подменено с LED. Освен, че пести енергия и средства, този тип осветление осигурява оптимална осветеност в класните стаи, коридорите и спортната зала. Очакваме промяната да окаже положително въздействие както върху обучението на учениците, така и върху училищния бюджет. Благодарим за оказаната ни помощ!

  Април 15
 • Почетен караул пред паметника на Апостола - Васил Левски
  Почетен караул пред паметника на Апостола - Васил Левски

  На 13-ти април учениците от 5 клас на 50.ОУ се включиха в почетен караул пред паметника на Апостола , в съвместна инициатива с ОБК "Васил Левски". Под вещото ръководство на д-р Силвия Калпакова децата се представиха достойно на своя пост, облечени в куртки, копия на униформата, с която се е снимал Апостолът през 1868г. в Букурещ ...

  Април 13
 • ЛЯТНА ЗАНИМАЛНЯ
  ЛЯТНА ЗАНИМАЛНЯ

  Уважаени родители, Училищното настоятелство към 50.ОУ "Васил Левски" предлага лятна занималня, за която децата могат да бъдат записани от следния линк.

  Април 12
 • Покана за общо събрание на училищното настоятелство
  Покана за общо събрание на училищното настоятелство

  Ha ocнoвание чл.24. ал.1 от Устава, Съветът на "Училищно настоятелство към 50 ОУ Васил Левски - София", свиква Общо събрание на сдружението, което ще се проведе на 10.05.2019г. от 17:30 часа в сградата на училището ...

  Април 12
 • Посещение на архитектурно-историческия резерват в Копривщица
  Посещение на архитектурно-историческия резерват в Копривщица

  На 24-26.03.19 г. деца от 50 ОУ посетиха архитектурно-исторически резерват в Копривщица, античния град Диоклецианополис (исторически музей; ранно-християнски базилики от IVти век; джамия от IXти век и църквата “Св. Пантелеймон” ...

  Април 05
 • Освещаване на училищните знамена на пл.
  Освещаване на училищните знамена на пл. "Александър Невски"

  Днес знаменосците на 50.ОУ "Васил Левски" взеха участие в церемонията по освещаване на училищните знамена на пл. "Александър Невски", която беше част от тържествата днес. Честит празник на София!

  Април 04
 • Случват се удивителни неща
  Случват се удивителни неща

  При децата от 2.Б клас в Часа на класа гостува Мариела - майка на нашата Стела. Тя ни показва филма ”Случват се удивителни неща” - за деца аутисти. Говорим си за това, че всички ние сме различни, но имаме една и съща потребност от любов и разбиране, от приятел и протегната ръка ...

  Март 25
 • Клуб “Чисто и зелено” 1Б клас
  Клуб “Чисто и зелено” 1Б клас

  От малки децата трябва да се приучават да бъдат съпричастни и отговорни за опазването на околната среда. В тази връзка учениците от 1Б клас учредиха клуб "Чисто и зелено". Ето го и тяхното първо мероприятие: засаждане на цветя и семена!

  Март 19
 • Да бъдем по-активни - „Ден на Маратонката 2019“
  Да бъдем по-активни - „Ден на Маратонката 2019“

  На 22-ри март (петък) обуйте маратонки, кецове или други спортни обувки в училище и се включете в националната кампания „Ден на Маратонката 2019“. Призоваваме Ви да участвате в инициативата, като насърчите съучениците и колегите си да обуят маратонки в израз на желанието си да преборят заседналия начин на живот и да заявят подкрепата си към това хората да бъдат по-активни.

  Март 18